Αεροδιακομιδή από τη Μυτιλήνη για ένα μωρό που γεννήθηκε μετά από 34 εβδομάδες κύησης, μόλις 3 ωρών!

Αεροδιακομιδή από τη Μυτιλήνη για ένα μωρό που γεννήθηκε μετά από 34 εβδομάδες κύησης, μόλις 3 ωρών!

Πριν λίγες μέρες, λάβαμε κλήση από το ΕΚΑΒ για την επείγουσα μεταφορά ενός μωρού που γεννήθηκε μετά από 34 εβδομάδες, μόλις 3 ωρών, από το Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης προς νοσοκομείο στην Αθήνα.

 

Θα πρέπει να πούμε, γιατί δεν είναι αυτονόητο, ότι για να γίνει όλη αυτή η διαδικασία της διακομιδής και να κρατηθεί το μωρό σταθερό, όπως πάντα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό το μαιευτικό τμήμα η νεογνολόγος ΙΑΤΡΟΣ και το νοσηλευτικό προσωπικό και φυσικά όλοι οι άλλοι φορείς που συμβάλουν, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και ΕΚΑΒ που δίνει τις εντολές.


Απλά αναφέραμε την γιγαντιαία προσπάθεια του χαμόγελου να υπηρετεί τους θεσμούς και όλους όσους συμβάλουν στην υγεία των παιδιών.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά (ασθενοφόρο) και το εξειδικευμένο προσωπικό ανέλαβε την ασφαλή μεταφορά του μωρού μετά από κλήση του ΕΚΑΒ, διασωληνομένου σε θερμοκοιτίδα λόγω των σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, με την συμπαράσταση των νεογνολόγων και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

 

Το μωρό μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης όπου περίμενε ένα C130 και με συνοδεία γιατρού παρέλαβαν το μωρό στη θερμοκοιτίδα.

 

Ας ευχηθούμε στο μωρό να ξεπεράσει σύντομα τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και να βρεθεί και πάλι στο σπίτι του με την οικογένειά του!

 

*Το κείμενο γράφτηκε από το πλήρωμα των διασωστών στο Τμήμα Στήριξης Παιδιών με προβλήματα υγείας του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

2/8/2016

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού