Βλέποντας για πρώτη φορά το μωρό της!

Βλέποντας για πρώτη φορά το μωρό της!

 

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας στη Δομή Ελευσίνας όπου φιλοξενούνται στην πλειοψηφία τους Αφγανοί πρόσφυγες.

 

Επισκεφτήκαμε τη Δομή προκειμένου να προσφέρουμε την ιατρική φροντίδα και τις εξετάσεις που χρειάζονται τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, με την κινητή ιατρική μονάδα μας και τους εθελοντές γιατρούς που μας στηρίζουν. Στη δομή φιλοξενούνται κι έγκυες γι’ αυτό και είχαμε μαζί μας ένα μηχάνημα υπερήχων, σε περίπτωση που χρειαστεί. Και τελικά χρειάστηκε!

 

Μας πλησίασε μια 27χρονη κοπέλα, στην 17η εβδομάδα κύησης, ζητώντας μας να την εξετάσουμε. Ο εθελοντής γυναικολόγος της έκανε τον υπέρηχο και για πρώτη φορά είδε το κοριτσάκι της! Το πιο πιθανό είναι στην πατρίδα της να μην είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί γυναικολόγο και το πιο πιθανό στη Δομή που φιλοξενείται να μην είχε και πάλι την ευκαιρία.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», μαζί με τους εθελοντές γιατρούς, την εταιρία GE Healthcare που μας προσέφερε τον υπέρηχο και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust που στηρίζει τη δράση της προληπτικής ιατρικής, με αξιοπρέπεια και αγάπη της προσέφερε τη χαρά και το δικαίωμα να δει το μωρό της, να ακούσει την καρδιά του και κυρίως να ενημερωθεί ότι είναι καλά!

 

Πρωτόγνωρο για εκείνη, πρωτόγνωρο και πολύ συγκινητικό για όλους εμάς!

 

Ευχαριστούμε τη Διοίκηση της Δομής για τη φιλοξενία και τη συνεργασία.

 

4/8/2016

 

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού