Δίπλα στον μικρό Αλέξανδρο

Δίπλα στον μικρό Αλέξανδρο

 

Μετά από μια ολοήμερη προσπάθεια των γιατρών των νοσοκομείων Ωνασείου, Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης και του γιατρού του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συντονίστηκε επιτυχώς η διακομιδή και η εγχείρηση του μικρού μας φίλου Αλέξανδρου ο οποίος χρειαζόταν άμεσα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

 

Μία ώρα μετά την έναρξη της βραδινής μας βάρδιας δόθηκε η έγκριση από όλους τους εμπλεκόμενους για τη διακομιδή του μικρού με την κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών του οργανισμού μας.

 

Ήταν 05:30 το πρωί όταν το πρώτο φως του ήλιου μας βρήκε να μπαίνουμε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 

Η όλη αγωνία, η ένταση, η αδρεναλίνη που αισθανόμασταν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σε λίγα λεπτά θα γινόταν εικόνα μπροστά μας.

 

Ανοίγοντας την πόρτα του δωματίου αντικρίσαμε δυο μάτια που θέλανε να παίξουν μπάλα αλλά τα κρατούσαν στο κρεβάτι μια μάσκα οξυγόνου, ένας ορός στο δεξί χέρι, μια φλέβα σε αναμονή στο αριστερό χέρι και ένα λευκό δέρμα που διψούσε για χρώμα. Ξεκινήσαμε αμέσως το ταξίδι Θεσσαλονίκη – Αθήνα και στις 12:00 το μεσημέρι φτάσαμε στο Ωνάσειο όπου οι γιατροί περίμεναν και ανέλαβαν τον μικρό Αλέξανδρο. Η υπερένταση αλλά και η αίσθηση ικανοποίησης εξαφάνισαν κάθε ίχνος κούρασης.

 

Λίγες μέρες αργότερα τα νέα από το τηλέφωνο ήταν ευχάριστα. Η μητέρα του Αλέξανδρου μας κάλεσε να μας ευχαριστήσει και μας ενημέρωσε πως η πορεία του αγοριού εξελίσσεται ιδανικά. Δεν σας κρύβουμε πως όλο αυτό το διάστημα αγωνιούσαμε για τον μικρό μας ήρωα και τα χαρμόσυνα νέα μας έδωσαν δύναμη και θάρρος να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας.

 

Η παραπάνω ιστορία είναι άλλη μια διαπίστωση πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, πανελλαδικά δίπλα σε κάθε παιδί που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας αλλά και σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη.

 

*Το κείμενο γράφτηκε από το πλήρωμα των διασωστών στο Τμήμα Στήριξης Παιδιών με προβλήματα υγείας του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

22/8/2016

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού