Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση του Κοινού για την άνοια και δωρεάν Τεστ Μνήμης από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας

Το επιστημονικό προσωπικό της  Κινητής Μονάδας  Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Δραγούτσου Αγγελική (Αγροτικής Ιατρού–Π.Ι. Λαζαρίνας του Κέντρου Υγείας Μουζακίου), στο πλαίσιο «Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Κοινού για την Άνοια», επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο της Κοινότητας Λαζαρίνας του Δήμου Μουζακίου την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.

Συγκεκριμένα, οι Αναγνωστοπούλου Όλγα και Στάμου Ειρήνη, Ψυχολόγοι της Κινητής Μονάδας Καρδίτσας, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ανίχνευσης νέων περιστατικών Άνοιας στους κατοίκους της Λαζαρίνας, πραγματοποίησαν δωρεάν Τεστ Μνήμης.

 

Ας μη ξεχνάμε πως σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 160.000 ασθενείς με άνοια. Λόγω της συνεχούς αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης, οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να τριπλασιαστούν μέχρι το 2050, με συνέπεια οι ασθενείς με άνοια παγκοσμίως να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια και οι φροντιστές τους τα 200 εκατομμύρια. Η ολοκληρωμένη αντιμετώπισή της περιλαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή, τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο τους ασθενείς και τέλος την εκπαίδευση και τη στήριξη των φροντιστών και των οικογενειών τους, καθώς το μεγάλο βάρος της φροντίδας πέφτει σε αυτούς.

Να υπενθυμίσουμε πως στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, που βρίσκεται στη Τρικάλων 183, μπορείτε καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9:00 το πρωί  με 5:00 το απόγευμα να προγραμματίσετε το ραντεβού σας στο τηλέφωνο 24410-22310 και να κάνετε Τεστ Μνήμης ΔΩΡΕΑΝ.

Click And Donate ΑΠΟCΤΟΛΗ ΜΚΟ