Η ΑΧΑ στηρίζει το έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

©

O Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ, Ερρίκος Μοάτσος (αριστερά), και ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Philippe Leclerc, συζήτησαν πεδία συνεργασίας για την άμεση ανακούφιση των αναγκών των προσφύγων.

O Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ, Ερρίκος Μοάτσος, και ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Philippe Leclerc, συναντήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Αθήνα, με κύριο θέμα την οικονομική ενίσχυση από πλευράς ΑΧΑ για την άμεση ανακούφιση των προσφύγων στη χώρα μας.

Χάρη στην υποστήριξη της ΑΧΑ, θα ενισχυθεί το έργο της Ύπατης Αρμοστείας. Η συνεισφορά της ΑΧΑ θα συμβάλει στην παροχή νερού, φαγητού, υπνόσακων, ειδών ατομικής υγιεινής, υπηρεσιών υγείας και νομικής εκπροσώπησης, με προτεραιότητα σε παιδιά -μεταξύ των οποίων και ασυνόδευτα- γυναίκες και άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν επιπλέον πεδία σύμπραξης των δύο οργανισμών, με σκοπό να υπάρξει μια σταθερή συνεργασία που θα εκτείνεται σε πολλαπλούς άξονες και θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σύμφωνα με την στρατηγική της Ύπατης Αρμοστείας και της ΑΧΑ.

Μετά τη συνάντηση ο κύριος Leclerc ανέφερε: «Η ανθρωπιστική προσφορά της ΑΧΑ έχει μεγάλη σημασία, καθώς υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για σταθερή και έγκαιρη χρηματοδότηση, ώστε να αντιμετωπιστούν με ευελιξία οι πολύπλευρες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους λόγω διώξεων και πολέμου. Η αξιόλογη συνεισφορά της βοηθά να ενισχυθεί το δίχτυ ασφαλείας γι’ αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα».

Από τη δική του πλευρά, ο κύριος Μοάτσος δήλωσε: «Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επιτελεί σημαντικό ρόλο, καθώς συντονίζει δεκάδες οργανισμούς, που παρέχουν βοήθεια στους χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν καταφθάσει στην Ελλάδα. Δημιουργεί μια γέφυρα αλληλεγγύης και μας δίνει τη δυνατότητα να στηρίξουμε, ως ΑΧΑ, αυτή την προσπάθεια που έχει μεγάλη αξία για το προσφυγικό ζήτημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος της AXA έχει αναλάβει παγκόσμια πρωτοβουλία για την υποστήριξη των προσφύγων. Ανάμεσα στις χώρες που επελέγησαν για να δοθούν πόροι ήταν και η Ελλάδα, με το ποσό να προσφέρεται στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ιδρύθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1950 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η Υ.Α. διαφυλάσσει τα δικαιώματα και την ευημερία των προσφύγων και των ανιθαγενών. Σε περισσότερες από έξι δεκαετίες, ο οργανισμός έχει βοηθήσει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους να ξαναρχίσουν τη ζωή τους. Η Υ.Α. βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στις πιο μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, του Ιράκ, της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, του Αφγανιστάν, του Νοτίου Σουδάν, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, αλλά και σε αμέτρητες άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

Roland Schönbauer, (+30) 6948088544, e-mail: schoenb@unhcr.org (για διεθνή μέσα)

Στέλλα Νάνου, (+30) 6944586037, e-mail: nanou@unhcr.org (για εθνικά μέσα)

Κατερίνα Κιτίδη, (+30) 6951854661, e-mail: kitidi@unhcr.org (για εθνικά μέσα)

Τάσο Κατέχη, (+30) 2106728430, (+30) 6945471994, e-mail: katechis@unhcr.org (για δωρεές)


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΧΑ

Ο Όμιλος ΑΧΑ είναι παγκόσμιος ηγέτης στην χρηματοοικονομική προστασία με περισσότερους από 166.000 εργαζόμενους, εξυπηρετώντας 103 εκατ. πελάτες σε 64 χώρες. Για το έτος 2015, τα έσοδα ανήλθαν σε 99 δις ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη (κέρδη προ εκτάκτων κερδών επενδύσεων) σε 5,6 δις ευρώ.

Ο Όμιλος ΑΧΑ είναι η μεγαλύτερη Ασφαλιστική Εταιρεία στον κόσμο σε καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, βάσει της κατάταξης της A.M. Best (A.M. Best Research, 2011 data) και η πρώτη ασφαλιστική παγκόσμια επωνυμία, σύμφωνα με την Interbrand (Κατάταξη Interbrand 05.10.2015).

Η κοινή μετοχή της ΑΧΑ είναι εισηγμένη και διαπραγματεύεται με το σύμβολο της ΑΧΑ στο Χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο Όμιλος ΑΧΑ συμπεριλαμβάνεται στους κύριους διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης, όπως ο Dow Jones Sustainability Index (DJSI) και ο FTSE4GOOD.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Χρηματοοικονομικής Πρωτοβουλίας του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών Αρχές για τη Βιώσιμη Ασφάλιση (UN Environment Programme’s Finance Initiative – UNEP FI) και έχει υπογράψει τις Αρχές των Ηνωμένων Εθνών για Υπεύθυνες Επενδύσεις (UN Principles for Responsible Investment).

Τα δελτια τυπου είναι διαθεσιμα στην ιστοσελιδα:

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Λένα Πλαΐτη: +30.210.72.68.201, Lena.Plaiti[at]axa.gr

Ευγένιος Πετούμενος: +30.210.72.68.267, Evgenios.Petoumenos[at]axa.gr

« Επιστροφή

Click And Donate Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες