Η Ύπατη Αρμοστεία προσφέρει σχολικά είδη στα παιδιά της Σάμου

© UNHCR/ Despoina Anagnostou

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016-2017, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) προσέφερε 100 σακίδια με γραφική ύλη και δωροεπιταγές για την αγορά αθλητικών ειδών σε μαθητές της Σάμου

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016-2017, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) προσέφερε 100 σακίδια με γραφική ύλη και δωροεπιταγές για την αγορά αθλητικών ειδών σε μαθητές της Σάμου. Η διανομή αυτών των αγαθών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου.

Στόχος αυτής της συμβολικής προσφοράς είναι η ανάδειξη της σημασίας της εκπαίδευσης, ως αναφαίρετου δικαιώματος των παιδιών όλου του κόσμου. «Η παιδεία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη δημιουργία σκεπτόμενων και ανεξάρτητων ατόμων που θα χτίσουν υγιείς κοινωνίες. Τα παιδιά είναι η ελπίδα της ανθρωπότητας για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς πολέμους, διαμάχες και ρατσιστικές εντάσεις. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Σάμου που αγκάλιασε αυτή μας την πρωτοβουλία και προσβλέπουμε στη συνέχιση της άριστης συνεργασίας μας», ανέφερε η Rose de Jong, επικεφαλής του Γραφείου της Υ.Α στη Σάμο.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε τη συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Γραφείο Σάμου. Η Ύπατη Αρμοστεία ως διεθνής οργανισμός μπορεί να προσφέρει σημαντική υπηρεσία στην υποστήριξη των προσφύγων που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες. Η συνεργασία αυτή μπορεί να εξειδικευτεί και σε άλλους τομείς».

Η Υ.Α επιθυμεί να γίνει αρωγός στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας μέσω περαιτέρω δράσεων στο μέλλον. Ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές και δασκάλους, γεμάτη γνώση και καινούργιες εμπειρίες.

« Επιστροφή

Click And Donate Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες