Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi επισκέπτεται την Ελλάδα

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Στιγμιότυπο από προηγούμενη επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi, στην Ελλάδα

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Filippo Grandi επισκέπτεται την Ελλάδα από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου 2016 προκειμένου να εκτιμήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες προσφύγων και μεταναστών, καθώς και τον τρόπο που θα μπορέσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να συνεισφέρει περαιτέρω στην ανθρωπιστική ανταπόκριση, στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει στις ελληνικές Αρχές.

Ο Ύπατος Αρμοστής θα συναντήσει την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επίσης, θα συναντήσει πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, και θα συναντηθεί με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, της κοινωνίας των πολιτών και άλλους εταίρους.

Μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο Ύπατος Αρμοστής θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 25 Αυγούστου και ώρα 15:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 1ος όροφος, Αθήνα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε δημοσιογράφους κι εκπροσώπους των ΜΜΕ. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από και προς την ελληνική και την αγγλική.

Ο Ύπατος Αρμοστής θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης της Υ.Α. και Περιφερειακό Συντονιστή για την Προσφυγική Κρίση, κ. Vincent Cochetel, καθώς και την Εκπρόσωπο Τύπου του Ύπατου Αρμοστή, κα. Melissa Fleming.


 

Ιστοσελίδες: www.unhcr.gr | www.withrefugees.org

Ακολουθήστε μας: facebook.com/unhcrgreece | twitter.com/unhcrgreece

« Επιστροφή

Click And Donate Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες