Πρώτη μέρα στο σχολείο!

Πρώτη μέρα στο σχολείο!

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χτύπησε το κουδούνι για την έναρξη της σχολικής περιόδου! Με αγωνία περίμεναν τα παιδιά μας να πάνε στο σχολείο, να δούνε τους φίλους τους και να πάρουν τα βιβλία της νέας τάξης. Σηκωθήκαμε πολύ πρωί ώστε να ετοιμαστούμε.

 

Μεγαλύτερη αγωνία είχαν όμως πέντε από τα παιδιά μας. Τα τέσσερα από αυτά πρώτη φορά στο γυμνάσιο! Καινούριοι καθηγητές, καινούρια μαθήματα και πολλά βιβλία όπως είπαν μετά, καινούρια παιδιά για να γνωρίσουν. Ένας κόσμος διαφορετικός από αυτόν του δημοτικού, με νέες ιστορίες καθημερινά να γράφονται στο βιβλίο της ζωής τους και νέες εμπειρίες.

 

Την ίδια και μεγαλύτερη αγωνία είχε όμως και η μικρή μας Σοφία, η οποία θα πάει πρώτη δημοτικού ή στο μεγάλο σχολείο, όπως το αποκάλεσε. Αγωνία για το αν θα κάνει φίλους, πώς θα είναι, ένα μεγάλο κτίριο με πολλά παιδιά διαφόρων τάξεων, τι γράμματα θα μάθει, πως θα μάθει να γράφει λέξεις και προτάσεις…

Απορίες που λύθηκαν όλες καθώς ετοιμαζόταν και έπαιρνε την τσάντα της για να βάλει τα πολλά βιβλία….

 

Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά τους ευχηθήκαμε όλοι το πρωί! Στα πρωτάκια όλων των τάξεων δώσαμε μια μεγαλύτερη αγκαλιά, από την συνηθισμένη, για να πάρουν δύναμη και κουράγιο όπως είπε η Φωτεινή για το «καινούριο άγνωστο» που σε λίγες μέρες θα γίνει και αυτό οικείο και γνωστό!

 

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!  

 

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους που μεγαλώνουν τα παιδιά μας στα Σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

19/9/2016

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού