Σουδάν: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν την επίθεση σε ασθενοφόρο που μετέφερε έγκυο γυναίκα στο νοσοκομείο

Σουδάν: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν την επίθεση σε ασθενοφόρο που μετέφερε έγκυο γυναίκα στο νοσοκομείο

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σάββατου 3 Απριλίου, ένα ασθενοφόρο με τα διακριτικά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που ταξίδευε από το Rokero στο Νοσοκομείο Al-Fasher στο Σουδάν, δέχτηκε επίθεση.

MSF

Οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου γυναίκας που μεταφερόταν στο νοσοκομείο για επείγουσα θεραπεία, εγκαταλείφθηκαν σε απομακρυσμένη τοποθεσία αφού οι δράστες έκλεψαν τα υπάρχοντά τους.

Και οι τέσσερις επιβάτες – η ασθενής, ο φροντιστής, η μαία και ο οδηγός – είναι τώρα ασφαλείς. Η ασθενής μπόρεσε να λάβει τη θεραπεία που χρειαζόταν μετά την εύρεση της ομάδας και κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι της στο νοσοκομείο.

Η Monica Camacho, υπεύθυνη για τις δράσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ανατολική Αφρική, δήλωσε:

«Καταδικάζουμε αυτήν την επίθεση στην υγειονομική περίθαλψη με τον πιο έντονο τρόπο. Είναι σοκαριστικό ότι κάποιος επιτέθηκε σε ασθενοφόρο που μετέφερε μια έγκυο γυναίκα στο νοσοκομείο για επείγουσα θεραπεία. Ευτυχώς, η ασθενής – μια μέλλουσα μητέρα και το αγέννητο παιδί της – δεν υπέστη ιατρικές συνέπειες ως αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουμε τώρα αναγκαστεί να σταματήσουμε όλες τις παραπομπές στο νοσοκομείο Al-Fasher έως ότου μπορέσουμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού. Καλούμε όλα τις πλευρές να σεβαστούν την παροχή της απαραίτητης ιατρικής ανθρωπιστικής βοήθειας».

Στο Rokero, μια ορεινή περιοχή του Νταρφούρ που ονομάζεται Jebel Marra, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε ένα νοσοκομείο του Υπουργείου Υγείας. Διαχειριζόμαστε το τμήμα νοσηλείας, τα επείγοντα, το τμήμα μητρικής φροντίδας και την αίθουσα τοκετού. Λειτουργούμε επίσης μια αίθουσα παρακολούθησης όπου οι ασθενείς μπορούν να βρίσκονται υπό ιατρική επίβλεψη και ένα κέντρο θεραπευτικής σίτισης για υποσιτισμένα παιδιά. Οι παραπομπές στο Al-Fasher γίνονται για όσους χρειάζονται πιο εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα από αυτή που παρέχει η συγκεκριμένη δομή.

Click And Donate –> ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ