Τα παιδιά «πλάθουν» τον κόσμο!

Τα παιδιά «πλάθουν» τον κόσμο!

 

Η ώρα είναι 19:30. Μόλις τελείωσα το διάβασμα και με το τελευταίο παιδί του σπιτιού και βγαίνουμε από το δωμάτιο γιατί σε μισή περίπου ώρα θα φάμε. Στην τραπεζαρία η Άννα έχει μαζέψει τα πιο πολλά παιδιά και παίζουν με χρωματιστές πλαστελίνες. Τα γέλια των παιδιών και η χαρά της Άννας κάνουν κι εμένα να πάω κοντά τους με περιέργεια να δω τι καταπληκτικό φτιάχνουν πάλι!


Μόλις πλησιάζω με καλούν όλοι να παίξω μαζί τους και φυσικά… άλλο που δεν ήθελα! Κάθομαι λοιπόν κι αρχίζω κι εγώ ν’ ανακατεύομαι με τις πλαστελίνες.


-«Τι φτιάχνετε παιδιά να φτιάξω κι εγώ»;


-«Πράγματα του σπιτιού, κυρία! Έπιπλα, κουζινικά, λουλούδια του κήπου, τέτοια»….


-«Εντάξει, λοιπόν. Να σας φτιάξω κι εγώ ένα σαλόνι»;


-«Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!» απάντησαν όλα μαζί με μια φωνή!


Ξεκινώ λοιπόν και με δέκα ζευγάρια ματάκια να κοιτούν γεμάτα περιέργεια αλλά και με το τρυφερό βλέμμα της Άννας να κοιτά τα παιδιά, φτιάχνω έναν κόκκινο καναπέ του Ολυμπιακού για τον Σπύρο, ένα πράσινο τραπεζάκι του Παναθηναϊκού για τον Βασίλη, μια πορτοκαλί πολυθρόνα με μαξιλαράκι ασορτί για να αρέσει στην μικρή μας Μελίνα κι ένα κίτρινο φωτιστικό γιατί όπως είπε η Ελένη: «το φως είναι κίτρινο»!


Όταν τελείωσα, τα παιδιά ήθελαν να φτιάξουν κι εκείνα κι έτσι αρχίσαμε δεύτερο γύρο, όλοι μαζί. Καθώς φτιάχναμε τα καινούρια μας «έπιπλα», με πλησιάζει η Χαρούλα εντυπωσιασμένη και μου λέει κοιτώντας με μ’ εκείνα τα υπέροχα μάτια της:


-«Κυρία Δώρα, δηλαδή εσείς μπορείτε να φτιάξετε όλον τον κόσμο»;
 
Η απάντηση ήταν απλή μα αληθινή:


-«Όχι ματάκια μου…Μα είμαι σίγουρη πως αυτό θα το κάνετε εσείς»!
 
*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους που μεγαλώνουν τα παιδιά μας στα Σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

8/8/2016
 

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού