Τα «περιστεράκια» μας άνοιξαν τα φτερά τους!

Τα «περιστεράκια» μας άνοιξαν τα φτερά τους!

 

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια, από τότε που το σπίτι μας στο Αίγιο, άνοιξε την αγκαλιά του, σε όλα εκείνα τα παιδιά που είχαν ανάγκη να έρθουν κοντά μας…. Όλοι εμείς ακόμα θυμόμαστε τα βρεφάκια, που ήρθαν και έδωσαν χαρά στο σπίτι μας με τα γελάκια τους, τα ναζάκια και τα καμώματά τους!


Σήμερα νιώθουμε μεγάλη συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια, τα μικρά περιστεράκια άνοιξαν τα φτερά τους και ξεκίνησαν να φοιτούν στον παιδικό σταθμό!


Όλο το χειμώνα, βλέποντας τα μεγαλύτερα να φεύγουν για το σχολείο, ρωτούσαν με ανυπομονησία «εμείς πότε θα πάμε σχολείο;». Ήρθε λοιπόν η μέρα όπου πια ξεκινήσαμε να ενημερώνουμε τα παιδιά, ότι τώρα θα μπορούν να πηγαίνουν και εκείνα στον παιδικό, καθώς είναι μεγάλα και έτοιμα! Περιχαρή και γεμάτα ενθουσιασμό άρχισαν να ζητωκραυγάζουν! Συζητήσαμε για το τι θα χρειαστούν εκεί και φτιάξαμε μια λίστα για τον καθένα ξεχωριστά!


-«Όλα όμως αυτά τα πράγματα πρέπει να μπουν μέσα στην τσάντα μας!», είπε ο Μάριος.
-«Ναι, χρειαζόμαστε τσάντες!», απάντησε η Φαίδρα.


Πάνω στην κατάλληλη ώρα της συζήτησης, ένα τεράστιο κουτί εμφανίστηκε μπροστά τους γεμάτο με τσάντες για όλους! Καθίσαμε και γράψαμε τα ονόματά τους και συνεχίσαμε να μιλάμε για το τι κάνουμε στον παιδικό σταθμό και πως θα είναι καλό να συμπεριφερόμαστε εκεί!


Όταν έφτασε, επιτέλους, η μέρα που θα πήγαιναν για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό ήταν τόσο χαρούμενα, έλαμπαν τα προσωπάκια τους, ξύπνησαν με γελάκια και ετοιμάστηκαν μέσα σε 5 λεπτά! Φόρεσαν τις τσαντούλες τους στην πλάτη έκαναν ένα τρενάκι και κατευθύνθηκαν προς το λεωφορείο. Πριν μπουν όμως κοιτούσαν ο ένας την τσάντα του άλλου και μετά φώναξαν: «Αγγελική! Γεωργία! Δείτε τις τσάντες μας!». «Είναι υπέροχες» απαντήσαμε και επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο.


Καλή αρχή «περιστεράκια» τους ευχηθήκαμε και «πέταξαν» για νέες εμπειρίες!

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους που μεγαλώνουν τα παιδιά μας στα Σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

19/9/2016
 

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού