17χρονος αγγλικής καταγωγής βρέθηκε λίγο πριν βγει «Amber Alert»

17χρονος αγγλικής καταγωγής βρέθηκε λίγο πριν βγει «Amber Alert»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9/8/2016

 

17χρονος αγγλικής καταγωγής βρέθηκε λίγο πριν βγει «Amber Alert»

 

 

Σήμερα, Τρίτη 9/8/16 στις 16:45 λάβαμε κλήση στην  «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» από τον πατέρα 17χρονου, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι πριν από 6 μέρες ο γιος του ξεκίνησε από την Αθήνα με προορισμό την Κρήτη προκειμένου να κάνει το γύρο του νησιού με το ποδήλατό του.
 
Ο ανήλικος είχε καθημερινά επικοινωνία με την οικογένειά  του, η οποία όμως στις 7/8/16 και απογευματινές ώρες διεκόπη από την πλευρά του ανήλικου και έκτοτε αγνοούνταν.
 
Ο πατέρας του 17χρονου μας πληροφόρησε ότι επικοινώνησε με την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα απ΄όπου τον ενημέρωσαν για τη λειτουργία της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» και τον παρότρυναν να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας καθώς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ο επίσημος πιστοποιημένος φορέας για τη διαχείριση εξαφανίσεων ανηλίκων στην Ελλάδα.
 
Άμεσα ενημερώσαμε και  κινητοποιήσαμε τις Αστυνομικές Αρχές, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Χανίων, Ιεράπετρας, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Επίσης άμεσα ενημερώσαμε και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να μεταβεί στην Κρήτη και να συντονίσει τις έρευνες σε επιχειρησιακό επίπεδο σε συνεργασία με τους Κρατικούς Φορείς για τον εντοπισμό του 17χρονου.
 
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η  ενεργοποίηση του εθνικού συντονιστικού προγράμματος έγκυρης και έγκαιρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων «AMBER ALERT», ο πατέρας μας ενημέρωσε ότι ο 17χρονος επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι είναι καλά στην υγεία του.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία ενημέρωσε άμεσα τον πατέρα του 17χρονου για τη λειτουργία της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα παιδιά 116000» καθώς και όλους τους φορείς με τους οποίους επικοινωνήσαμε για την άμεση κινητοποίησή τους.
 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες τη μέρα, δίπλα σε κάθε παιδί θύμα εξαφάνισης, δίπλα σε κάθε παιδί θύμα κακοποίησης, δίπλα σε κάθε παιδί με προβλήματα υγείας και δίπλα σε κάθε παιδί που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας. Οι ανάγκες των παιδιών δεν κάνουν διακοπές και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκει άμεσες, ποιοτικές και ουσιαστικές λύσεις για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα παιδί στην Ελλάδα.
 
Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Γραφείο Τύπου

Τηλ. 210-3306140

press@hamogelo.gr


 

Click And Donate Χαμόγελο Του Παιδιού