Συνεχής η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο λιμάνι του Πειραιά

Σε καθημερινή βάση, κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές των Τομέων Σαμαρειτών Διασωστών και Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ., βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αποβιβάζονται στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού, προερχόμενοι από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. διανέμουν καθημερινά ανθρωπιστική βοήθεια, που περιλαμβάνει πακέτα ξηράς τροφής, μπουκάλια νερού 500 ml, σάντουιτς, πακέτα με είδη ατομικής υγιεινής και σακίδια. Ημερησίως προσφέρονται περίπου 1.100 τεμάχια σε ισάριθμους ωφελουμένους.

Moblie unite Peiraius (2)

Παράλληλα, εκπαιδευμένοι εθελοντές του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη στα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών, μέσα από δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας στον πρόχειρο παιδότοπο που έχει στηθεί στην πύλη Ε2 του λιμανιού.

Παιδότοπος Ε2 (2)

Στο λιμάνι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχει αποστείλει, από την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, Κινητή Υγειονομική Μονάδα, στελεχώμενη με ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές των Τομέων Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών Διασωστών, για να προσφέρουν τις απαραίτητες ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που είναι καθηλωμένοι στο σημείο.

Ήδη μέσω της Μονάδας αυτής έχει εξυπηρετηθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών με τη διάθεση φαρμακευτικού υλικού και την παροχή πρώτων βοηθειών.